Referenciák

Kallós Zoltán Néprajzi Gyűjtemény

A Kallós Zoltán Néprajzi Gyűjtemény 2010-ben nyílt meg a nagyközönség számára. A tárgykészlet magját Kallós Zoltán tárgyi néprajzi gyűjtései adják, melyeket tisztaszobákon keresztül ismerhet meg a látogató.

A magángyűjtemény, mely megközelítőleg 6000 darabot foglal magába, területi lefedettség tekintetében a mezőségi, kalotaszegi, gyimesi és moldvai magyarságot foglalja magába. Emellett az erdélyi román és szász lakosság tárgyi kultúrája is jelentős számban megtalálható.

A raktáraknak és a kiállításnak otthont adó épület 2017-ben nyerte el jelenlegi formáját. A raktárakban kap helyet a textil- és viseletgyűjtemény, a kerámiagyűjtemény, a bútor-, fa- és fémgyűjtemény. Ezenkívül fotóarchívum, nagyszámú népzenei és audiovizuális felvétel valamint néprajzi könyvtár áll az érdeklődők rendelkezésére.  A Kallós Alapítvány kiadványai által igyekszünk mindezeket minél szélesebb körben elérhetővé tenni.

A néprajzi kincseket tárlatvezetések során élvezhetik a látogatók, illetve külön megrendelés esetén gyermekcsoportok számára múzeumpedagógiai foglalkozásokat is tartunk.

(forrás: https://kallosalapitvany.ro)

Innovatív vállalkozás, merész tervekkel...

StartUp vállalkozásunkat egy pályázat megírásával kezdtük, melyet kiemelkedő pontszámmal meg is nyertünk. Számunkra ez jelentette az első visszajelzést, hogy jó úton járunk.
Hivatalos Google partnerek vagyunk, megfelelő képesítéssel és engedéllyel rendelkezünk, ami egyben garancia is, szolgáltatásaink kiemelkedő minőségére.
Célunk, hogy megismertessük környezetünket a nagyvilággal, korszerű digitális technológiák segítségével.

Részletek...

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.